learn wisdom by reflection, imitation and experience

Chocolate Moist

Coklat Moist Cake



Gambar kat atas tu rembat kat encik Google...yang kat bawah ni adalah hasil ketulenannya..hehe..



 Bahan-bahan A:
 1 cawan minyak jagung
1 cawan susu cair
1 cawan susu pekat
1/2 cawan gula
1 biji telur ayam gred A
1 sudu teh esen vanilla

Bahan B:
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan serbuk koko
1/2 cawan gula kastor
1 sudu teh serbuk bikarbonat
1/2 sudu teh serbuk penaik
secubit garam

Topping Coklat:
4 sudu besar serbuk coklat
4 sudu besar susu pekat
1 sudu teh minyak jagung
1 sudu teh esen vanilla


Cara-cara;
1. Satukan kesemua bahan A dan kacau hingga sebati. Ketepikan.
2. Satukan kesemua bahan B dan ayak bersama. Ketepikan.
3. Masukan bahan yang telah diayak tadi (bahan B) kedalam adunan bahan A. Kacau hingga sebati.
4. Masukkan ke dalam loyang pembakar dan kukus selama 40 - 60 minit.
5. Sediakan topping dengan cara mencampurkan kesemua bahan dan panaskan di atas api yang sederhana. Tuang ke atas kek coklat yang telah sempurna masak tadi..


senangkan???? senangkan???? cuba tau, confirm jadi!!!! sape kate susah nak masak???
sesuai dinikmati bersama insan tersayang...hihi..

Share:

0 komen:

Bonjour & Welcome

Bonjour & Welcome

ألف إسماعيل

Followers

Powered by Blogger.

Theme Support